Aldri bra nok

Hele livet har jeg gått med denne tanken, at jeg ikke er bra nok. Jeg var ikke rask på 60 meter’n på barneskolen, jeg var ikke den som vanligvis kunne løpe hele runden i dødball i gymmen. Jeg var heller aldri hun som hadde 6ere på skolen.

Jeg var hun trege, tjukke… En langt fra slank familie som ville gi meg penger om jeg slanka meg. En av damene i nabolaget sto på veranda og tegnet ring rundt seg selv, blåste opp kinnene for å vise at hun mente jeg så ut som en ball. Det glemmer jeg aldri. En dame så gammel at hun snart kunne vært bestemora mi gjorde narr av den sårbare jenta, jeg hadde nok ikke fylt 10 engang. Det var ondt da, tanken på dette øyeblikket gjør vondt den dag i dag. At voksne mennesker kan være så onde.

Men faktum er vel det at det er vi voksne som er verst, vi dømmer nord og ned.

Jeg har alltid følt at jeg har måtte målt meg mot andre, jeg gjør det den dag i dag. Om noen sier til meg; “har du sett som hun har slanka seg?”, det jeg hører er; “Silje, du er feit, vil du til helsike se til å gjøre noe med det? Du blir ett bedre menneske om du bare blir slank”. Hele livet har jeg hatt personer i livet mitt som har fortalt meg at det er noe galt med meg, at jeg mislykkes, at jeg som person ikke er noe verdt. “Silje, det klarer du aldri!” “Du vil tape, Silje.”

Hør her, hvem er du til å fortelle meg hva som er bra nok? Hvem er du til å være min bøddel? Hvem er du til å si hva jeg er verdt? Hvem er du til å bestemme min skjebne? Vet du, jeg er god nok! Jeg kan nå akkurat de mål jeg vil! Og jeg kan være ett supert forbilde for mine barn, mine barn skal vokse opp med støtte. De skal vite at om de jobber for det så kan de nå akkurat de mål de setter seg, de skal ikke la seg påvirke av folk som sier at “nei det kan du ikke, du har ikke forutsetningene for å klare det”! De skal vite at de er god nok, akkurat som de er!

© 2020 steffagarden . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.