Altså… hjemmebakte polarbrød ❤️

En natt sånn stort sett uten søvn og en formiddag på samme viset ga tid for litt bakst. Vi har ett familiemedlem her i huset som ikke er så veldig gla i vanlig brød så det har gått noen pakker med polarbrød fullkorn siste årene. Tenkte derfor at jeg skulle prøve meg på noen halvfine, men hjemmebakte polarbrød i dag siden butikken var tomt for favoritten.

Det skal sies at jeg har prøvd mange oppskrifter jeg har funnet på nett tidligere, men syns ikke de har vært så luftige som jeg ønsker. Denne oppskriften har jeg prøvd meg litt frem med og har nå bakt den noen ganger for å se om det faktisk er noe jeg ville dele. Og jeg tar sjansen!

  • 8dl hvetemel
  • 4dl sammalt rugmel
  • 1 pk gjær
  • 5dl melk (det du har, jeg brukte litt lett og litt skumma)
  • 1dl lys sirup
  • 75gr melange
  • 1 ts flaksalt

Jeg smuldra gjær i melet før jeg hadde i melk og sirup. Lot dette kjøre i kjøkkenmaskin i ca 10 minutt før jeg tilsatte smør og salt, kjørte deigen i ca 10 minutter til.

La deigen heve i 2 timer. Bake ut og lag i den form du vil, kanskje har du barn som syns kakemenn former er mer spennende enn runde? Jeg brukte en skål som utstikker denne gangen for å få litt størrelse på de. Veldig greit med like store når de skal stekes. Stikk brødene med gaffel og la de etterheve i 45 minutt.

Stekes på 250 grader til de har en gyllen farge, tok 7-8 minutt i min ovn.

Tips! Passer godt til hamburgerbrød også, en LITT sunnere variant enn de fine man får kjøpt på butikken.

© 2020 steffagarden . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.