Jeg eksploderer innvendig

Kjenner du følelsen? Den følelsen når noen skal gi deg dårlig samvittighet for noe, eller at de skal fremstå som så mye bedre enn deg. Nei forresten, la oss kalle en spade for en spade, når noen skal fortelle deg at DU ikke er bra nok i det du gjør.

La oss ta ett par scenario.

Trening. Jeg prøver, jeg gjør virkelig det. Men noe inni meg sier at kroppen ikke helt spiller på lag, jeg prøvee likevel for jeg vil så gjerne ha resultater. Så kommer det en av disse som kan alt og vet alt; “du må bare trene mer, det handler bare om vilje. Du må spise mer av det og det”. Inni meg koker jeg; følg meg en dag og se hva jeg spiser, følg meg å se at jeg vil! Se at jeg faktisk er så utrolig mye tøffere enn du tror! Ikke døm meg, du ser meg sjelden og så skal du fortelle meg hvordan jeg skal være???!

Guttas sove og matvaner: Altså, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang! Jeg har en som spiser dårlig, han liker veldig lite mat. Potet for eksempel brekker han seg av, han har nettopp begynt å spise pommes frites, men da kun de som er harde. Potetmos er uaktuelt. Mange konsistenser får han å brekke seg. Og han spiser sakte, fryktelig sakte. Da får jeg høre ting som; “han spiser når han er sulten. Han må spise poteter, han må spise ditt og datt. Ja men det liker jo alle barn.” Hør her, alle barn liker ikke poteter. Det er ikke alle, verken barn eller voksne, som spiser kremost eller makrell i tomat. Det er ingen synd i å si at “Det liker jeg ikke” om du faktisk har smakt det.

Så har vi han som ikke har sovet så mange hele netter i sitt liv, han som er grunnen til at jeg ikke har sovet en eneste hel natt på flere år. De nettene han har sovet har jeg gått å sjekke puls og pust siden det tilhører sjeldenhetene. Så har vi igjen; “Du må ikke snakke til han, han må ikke få melk, han må ikke få flaske, la han gråte, ikke ta han opp, ikke la han få komme til deg” Hør her, jeg har prøvd NESTEN alt, ja nesten. Jeg lar ikke barnet mitt gråte! For denne gråter ikke, han hyler!! Og han hyler til han kaster opp, og ikke små mengder! Han roper skikkelig høyt, vi har to barn til, de skal også sove. De trenger søvnen sin, vet at om tenåringen ikke får søvnen hun trenger så utløses ganske snart 3. Verdenskrig. Broren ville ikke vært langt unna. 3 sure barn orker jeg ikke så da gjør jeg det jeg må, en dag er han klar for å sove hele natten selv uten flasken sin. Men hjemme så skal han føle seg trygg, ett barn som gråter har det som regel vondt på en eller annen måte. Den dagen DU ikke har sovet en eneste natt på over tre år så kan vi snakkes, jeg kjenner barna mine.

Kanskje er alle råd velmenende, men la meg finne ut selv hva som funker for meg og mine.

© 2020 steffagarden . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.