Unnskyld meg, men jula er ikke sort-hvitt!

Tar man ett kjapt søk på juletradisjoner så er det ikke stjerner i sort og hvitt man får opp. Nei juletradisjoner er for de aller aller fleste av oss rødt og involverer julenissen. Dere husker han mannen med litt pondus og langt hvitt skjegg, sant? Den mannen de aller fleste av oss har fått gaver fra under treet eller at han har kommet på døra… eller etter hva ryktet sier, han som kommer ned pipa!

Kom igjen folkens, ikke la juletradisjonene med nisser og røde juleblomster dø ut! Nei man trenger ikke fylle huset i rødt, men la jula få ha røde innspill! Selv går jeg for både nisser og røde kuler på minst ett av juletrærne, for her i huset skal vi så absolutt ha flere! Barna skal få ha ett i gangen nede som de skal få pynte akkurat som de vil, vi skal til og med ha hjemmelaget pynt på juletreet. Om barna vil ha det på treet i stua eller nede i gangen får de faktisk velge selv. Her i huset er jula for barna, for å gi de gode tradisjoner slik vi selv er vokst opp med.

Jeg gleder meg til å ta frem nissene i år igjen, se om minstemann syns at storenissen er litt mindre skummel i år. I fjor måtte han stå i gangen, 2åringen hadde ikke helt sansen for han. Iallfall ikke før samme uke som han skulle flytte ut, ja nissen altså. Da syns han at den var mer grei, de var jo trossalt like store, og han hadde sett at den skapningen hadde stått der hele jula uten å gjøre så mye.

Åhh som jeg gleder meg til jul! Bare litt over en måned så kan jeg vel begynne tenke på julebaksten vel?! Nevnte jeg at her i huset prøver vi å ha 7 sorter til jul? Hvilke kommer jeg frem til etterhvert… tror vi skal bytte ut noen i år og halvere noen oppskrifter!

© 2020 steffagarden . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.