Prosjekt semikolon ;

10. september er verdensdagen for selvmordsforebygging. Jeg tenkte derfor å fortelle om noen av mine møter med selvmord og selvmordstanker.

Mitt aller første møte med selvmord, iallfall som jeg husker var da jeg var 16. En barndomsvenn valgte å avslutte sitt eget liv, kanskje vi som var mye sammen med han burde kanskje sett det tenker jeg nå. Men som 16åring så var ikke det i tankene mine engang.

I 2001 mistet jeg tanten min, der føler jeg at familien min/hennes gjorde alt for å hjelpe henne med alt hun slet med. Men dessverre etter utallige forsøk, påfølgende terapi og innleggelser så klarte hun tilslutt å “lykkes”.

Så til det siste møtet mitt, aldri i min villeste fantasi hadde jeg sett den komme. Jeg har gått mange runder med meg selv med en slags skyldfølelse, burde vi sett det? Var der noen signal på at det skulle skje? Følte han seg sviktet av oss som nære venner for at vi ikke kunne være der den helgen? Så er det så utrolig ondt å tenke på de som sitter igjen, det er vondt! Skikkelig ondt! Jeg skulle inderlig ønske at vi visste, at vi kunne hjelpe…Mange har nok sett tatoveringen ; , en kampanje fra kampanje fra organisasjonen med navnet Project Semicolon. Sånn beskriver de kampanjen: «Et semikolon brukes når forfatteren kunne ha valgt å avslutte setningen, men likevel ikke gjorde det. Du er forfatteren, og setningen er ditt liv»

Ett kjapt søk på Instagram på #semicolonproject gir ett treff på 139000 bilder. Så ingen tvil at det er mye fokus på nettopp dette.

Under mange av bildene står teksten “your story is not over yet”, tatoveringene er ofte plassert på håndleddet. De som har tatoveringene tar tatoveringene enten for at de selv har slutt med selvmordstanker eller at de vil støtte venner eller familie som har slitt. Etter at jeg ble kjent med prosjektet så er det ingen tvil at jeg skal ha en sånn tatovering. Den fineste jeg fant på Facebook var kanskje denne som ligger under.

Føler du at noen sliter? Ikke vær redd for å spørre og støtte, ikke vær redd for svaret. Det er så viktig å føle seg sett, kjenne at noen bryr seg.

© 2020 steffagarden . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.