Velkommen til Steffagarden sykehushotell

Hiv og hoi liksom! Så var høsten kommet! Influensa (runde 2 for min del), øyekatarr, feber og snørr. Febernedsettende, øyedråper, nesespray, søvnløshet og kleenex! En dag på Steffagarden sykehus!

Mamma hit og mamma dit! Mamma bære!? Mamma bæ bæ jimme jam? Mamma hent det og mamma hent det! Ja, det er hverdagen på Steffagarden hotell, og nå slås de to sammen!

Nå er det ikke klaging over mammarollen som var hensikten, den har jeg selv valgt. Men hvorfor skal det være sånn at vi som foreldre nesten får dårlig samvittighet om vi må være hjemme med syke barn? Jeg kjenner på det selv, og det skal sies, det har INGENTING med min arbeidsgiver å gjøre! Nå kan jeg bare snakke for meg selv, men jeg har litt sånn som følger meg fra tidligere arbeidsforhold. Man er ikke en like god arbeidstaker om man har barn, for barn fører gjerne til mer sykefravær. Og det er jo ikke positivt for arbeidsgiver ble det gitt uttrykk for. Da Oda gikk i barnehagen, hun var vel 5-6år, jeg ringte at hun var syk en dag. Min daværende arbeidsgiver spurte om hun ikke klarte seg alene hjemme en arbeidsdag så jeg kunne dekke vakta mi!?

Dette sitter litt i meg, jeg sender barna til barnehage og skole så lenge de er feberfri eller er innafor 48timers regel ved oppkast. Tenker at det er bedre å vise at jeg er engasjert i jobben min, at jeg vil være der… At det er bedre å dra hjem om barnehage/skole vurderer det sånn. Har jeg sendt barna i barnehagen eller på skole på dager der jeg har følt at de heller burde være hjemme? Ja! Har jeg hatt dårlig samvittighet overfor barnet? Ja! Får jeg dårlig samvittighet om jeg må dra fra jobben for å hente ett sykt barn? Ja! Burde jeg har det? Nei! Men det er noe som sitter i meg! Det skal jo ikke sånn! Skole og barnehage har jo retningslinjer for at vi foreldre må holde oss til de, om man tenker på det så er det jo ikke bare for vårt barns del, men også for alle de andre.

Så ja, jeg skal bli flinkere å følge min magefølelse og jeg tror at i den store sammenheng så blir det satt pris på av alle! Denne dagen skal vi tilbringe under dyna på sofaen med massevis av tegnefilmer!

Comments are closed.