Så lite er det som skal til

Det er tid for skolestart, en tid det er så uendelig mange der ute har brukt to måneder på å gru seg til. Tid de skulle brukt på å glede seg over to måneder ferie, fri, tid for venner, lek og moro.

Ikke alle har venner, da forsvinner også en del av lek og moro. Dessverre så er det så mye annet også som forsvinner for disse, selvfølelse. Troen på at man er verdt noe, følelsen av å ha noen å støtte seg til. Å ha en venn.

I mange tilfeller er det mer enn bare det å ikke ha en venn, det handler om utestengelse. «Du passer ikke inn i vår gruppe så du får finne andre». Utestengelsen vises nok bedre på små steder enn på de større stedene, på små steder er som regel de du omgås på skole og fritiden de samme, mens på større steder har du ett større «utvalg.»

Ingen krever at alle barn skal være venner eller komme overens, sånn er det for oss voksne også. Jeg vet iallfall at det er langt fra alle jeg går overens med, men jeg oppfører meg sivilisert og er høflig av den grunn. Å gi noen ett «hei» eller ett smil kan virke så lite og ubetydelig, men for den som får det så betyr det uendelig mye. Uansett hvem det kommer fra.

Anbefaler ALLE foreldre til å ta en prat med barna, sett de inn i situasjonen om hvordan det er å være den som er alene, og dere som er elever; si «hei», gi ett smil, vær hyggelig. Det koster deg INGENTING!

Så lite er det som skal til for å gjøre noens dag til noe positivt..

Comments are closed.