Bringebærsaft med en dæsj rabarbra

Mandag kveld var jeg så heldig at mamma delte litt rabarbra som hun hadde fått fra naboen på hytta. Jeg hadde jo akkurat sett det innbydende bilde av saft av rabarbra og bringebær i nyeste Lev landlig, jepp den måtte prøves!

Men nå sa jo oppskriften der hele 900 gram, når det jeg hadde fått var ferdig oppkuttet så var vi oppe i 162 gram… skulle jeg delt opp oppskriften til å inneholde så lite rabarbra så ville jeg nok hatt max ett halvt glass saft. Så da ble det en egen vri.

Jeg brukte ca 300 gram fryste bringebær, mine 162 gram rabarbra,   1,5 liter vann, 150 gram sukker, 2 ts vaniljesukker og saften fra en sitron. Dette småkokte en god time med en runde røring i blant.

Saften ble satt til avkjøling, når den var helt kald ble saften silt ut, passet på å trykke de siste dråpene med saft ut av bærene/rabarbraen. Dette ble tømt over på egnet beholder. Det smakte bare helt YUMMI!!

I følge Lev landlig skal saften ha en holdbarhet på 1-2uker i kjøleskap. Jeg gir det 1-2 dager før det er tømt!

Comments are closed.