Mitt barndomshjem

Ett liv på bygda?

Mitt barndomshjemNoe som egentlig har ligget i korta forholdsvis lenge er å flytte bort fra Halden, ikke at vi ikke trives her, men mange faktorer har spilt inn for at vi har tatt den avgjørelsen vi har tatt. Jeg føler ikke har noe utviklingspotensiale for det jeg ønsker å drive med..

Barndomshjemmet mitt står for forfall, eller ikke helt da… Min kjære bestemor bor der og har for såvidt vedlikeholdt huset bra. Men det er jo sånn med mennesker at man blir jo gammel etterhvert og hun trenger ikke lenger ett hus på rundt 300kvm. I flere år har hun spurt og gravd om ikke jeg kan tenke meg å overta det, svaret har vært tvert nei hver eneste gang! Inntil min kjære mann for litt siden kom med ideen om vi faktisk kanskje skal ta å gjør det, vi vil jo få redusert bokostnadene betraktelig. Det har blitt bygget ny skole der i år, og lillehjertet skal jo begynne på skole til høsten. Om vi skal gjør noe så fantastisk sprøtt så må hele huset pusses opp og bygges om, egentlig ser jeg ikke noe problem i å bo der samtidig i og med at det er innredet 3 boenheter der sånn at man kan ta en og en etasje… Jeg har sittet nå i natt og skrevet lister med pluss og minus mot å bo der. Det er noenlunde likt, noen ting veier opp for hverandre, MEN… det er det der med bygdesladder, noen mennesker kommer enkelt og greit ikke over at man har levd ett liv før mann og barn! Ett liv der mye var fartsfullt… aldri vært snakk om det utagerende livet som det var snakk om i den norske kongefamilien, men man har gjort ting man har angret på… Ting man ikke ønsker å rippe opp i, vil bygdesladderen rippe opp i dette eller vil de vise seg fra sin beste side og la fortid være fortid. Nå har jeg jo faktisk ikke bodd der på 10 år, faktisk knapt satt min fot der på de 10 årene… Jeg er så livredd for hva som blir slengt i trynet på meg! Jeg vil ikke at min mann og lillehjertet skal bli rammet av mine feil, de skal slippe å få fortellingene (som faktisk er myyyyye verre enn ting egentlig var, men folk hadde jo sitt bilde og den ene gjør det jo verre når vedkommende skal fortelle det videre til neste osv…). Lillehjertet trenger liksom ikke bli “stemplet” for de feilene jeg har gjort i livet! Men så tenker jeg, vi har en perfekt mulighet til å kvitte oss med den gjelden vi allerede har i dag… Ett huslån må vi nok ta opp for oppussingen sin del, men ettersom husbonden kommer til å gjøre det meste av snekkerarbeidet så tror jeg vi vil komme godt ut av det… Vi får bare tenke tenke og tenke enda litt mer på det…

Når det er sagt, hadde huset vært på en helt annen plassering så hadde det ikke vært nei i min munn for å overta det! For huset er akkurat av den type utseende jeg ønsker, og det er jo ett lite gårdsbruk akkurat som vi ønsker… Men det er bare den forbanna bygda og de pokkers sladrekjerringene… Argh!

Forøvrig, skulle det bli at vi tar over herregården så vil det komme MASSE ting til salgs her på bloggen og på finn.no… Det er komfyr der fra 50 tallet, og den fungerer faktisk enda… litt fancy er den også, men vil dessverre ikke passe inn i min stil! Og skulle noen ønske en retro kjøkkeninnredning si gjerne fra… Litt andre retromøbler er det også… Litt shabby også! Får prøve sove litt i natt og tenke videre på saken, nå har jeg jo faktisk ikke sovet de to siste nettene pga tanken på dette “dilemma”… Kan noen gi meg gode råd??? PLIIIIIIS!!???

© 2020 steffagarden . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.